E oficial! Certificatul verde a devenit obligatoriu la locul de muncă

Certificatul verde C.OVID-1.9 a devenit obligatoriu la locul de muncă de astăzi, în Italia. Măsura se aplică atât pentru angajații sectorului privat, cât și pentru angajații sectorului public. Este un mod al cărui scop este încurajarea vacci.nării.

Este un mod al cărui scop este încurajarea vacc.inării.

Italia, una dintre cele mai afectate țări în vremea pan.demiei, a vac.cinat peste 80% dintre persoanele cu vârste de peste 12 ani cu schema completă şi 85% cel puţin cu prima doză.

Pentru a încuraja vac.cinarea, executivul Mario Draghi a anunţat, acum o lună, introducerea obligativităţii certificatului sanitar începând cu 15 octombrie, pentru toți angajații. Angajaţii care nu respectă regulile le va fi suspendat salariul şi vor risca o amendă dacă sunt prinşi la serviciu fără certificatul verde.

Obligativitatea certificatului verde la locul de muncă a revoltat oamenii sâmbătă, la Roma, unde mii de oameni au distrus sediul CGIL şi au agresat personalul unui spital.

Foarte mulți angajați nu sunt vacc.inați. Care este numărul acestora
Potrivit unei estimări, aproximativ 250.000 din cei 3,2 milioane de angajaţi din sectorul public nu sunt vac.cinaţi an.ti-CO.VID-1.9, iar în sectorul privat circa 2,2 milioane de oameni din totalul celor 14,6 nu sunt vacc.inați.

„Nu vom fi în măsură să asigurăm pentru toţi ne.vaccinaţii un test la fiecare 48 de ore.

Întreprinzătorii cu care vorbesc sunt foarte preocupaţi”, a declarat Luca Zaia, președintele regiunii Veneto.
Maurizio Stirpe, un vice-preşedinte al Confindustria, spune că „nu trebuie să le fie plătite testele celor care refuză vaccin.area, persoanele trebuie să fie puse în faţa responsabilităţilor lor”.

Forza Italia, partidul lui Silvio Berlusconi, şi Partidul Democrat (de centru-stânga) susţin obligativitatea va.ccinării an.ti-CO.VID-1.9.