Medicul chirurg Paul Ichim, reactie dura: “Nu există doar…”

Medicul chirurg Paul Ichim trage un puternic semnal de alarma in privinta pacientilor cu alte b..oli in afara de CO..VID si avertizeaza ca si acestea fac ra..vagii.

„Din cauza dihaniei asteia, multi bolnavi cu afectiuni oncologice n-a fost depistati la timp. Nu exista doar Co..vid, restul boli..lor fac ravagii”.

“Buna poanta aia care se referea la faptul ca daca n-ar fi aneste..zia, unii bolnavi s-ar contrazice cu chirurgul in timpul operatiei.

Lucrez in spital la patul bolnavului, stiu ce se intampla in UPU(destul de bine), stiu ce-i prin containerele de la poarta, prin sectia de co..vid de la etajul!, prin terapia intensiva C..ovid, cati m..or, atentionez ca nu-i de gluma, ca-i mai rau ca in primele 3 valuri si tot se gaseste o …”oarecare” sa ma contrazica.

Pe langa faptul ca n-are pic de instructie profesionala in domeniu, confunda inconstienta unora din vama care nu-si fac treaba cu seriozitate la controlul documentelor de vaccin..are, la intrare in tara, cu situatia care crede ea ca ar fi prin spitale. Mai pe direct, ma face mincinos si manipulator. Unde mai pui, ca descopar, ca individa era ratacita pe la mine pe post de amic virtual.

Va dati seama ca am bagat-o-n gand undeva si am facut curatenie pe lista. Chiar este o mitocanie, sa-mi sugerezi, ca as avea un interes intr-un fel, sa manipulez lumea pe acest subiect, mintind ordinar .

Sugerez insistent celor care ar fi pe pagina mea de amici virtuali si care au dubii asupra onestitatii celor relatate de mine, sa se retraga urgent si sa nu indraznesca sa repete mitocania individei prezentate mai sus.

Ca sa lamuresc inca un aspect pe care nu l-am dezvoltat pana acum, sa spun ce constat in ultimul an. Din cauza dihaniei asteia, multi bolnavi cu afectiuni oncologice n-au fost depistati la timp, sau urmariti adecvat. Acestia vin acum in situatii incredibile, disperate, la care ne batem capul cum putem sa-i ajutam.

Nu exista zi sa nu descoperim si sa avem astfel de cazuri. Chestia asta reprezinta un stres ce se acumuleaza chiar pe corpul medical, nu poti fi insensibil la suferinta oamenilor, mai ales ca ei stau doar cu noi, nu beneficiaza de asistenta familiei ce nu poate intra la vizita. Fiecare are istoria lui, problemele lui familiale, disperarea lui si toate sunt descarcate la noi.

Cand noi stim deznodamantul, cam cat mai are de trait , ce probleme au acasa si vor fi nerezolvate pentru cei ce raman, cam ce stres psihic credeti ca exista pe noi, ce suntem doar martorii dramelor acestora?

Cautam sa incurajam omul, nu aratam ce stim ca sa nu se descurajeze, iar lumea ne interpreteaza ca suntem lipsiti de empatie. Cam asta-i realitatea pe care o traim zilnic, de aceea tot strigam sa organizam si altfel, ca nu exista doar Co..vid, ca restul bol..ilor fac ravagii, nu si-au luat concediu.

Deja din punct de vedere statistic, mort..alitatea generala a crescut asociindu-se celor de Co..vid.

Cred ca fiecare dintre scepticii epidem..iei, ar trebui sa se gandeasca ca intr-un fel isi aduce contributia partial, la dramele acestea pe care le-am numit colaterale, la cei care m..or din ce in ce mai multi.

Afara oamenii s-au va..ccinat, au revenit la normal, la o asistenta medical echilibrata adresata tuturor.

In concluzie, vac..cinati-va , raspndeti pentru voi dar si pentru cei din jur, nu fiti egoisti. Nu mai credeti toate prostiile spuse de exalta..ti iresponsabili.

II incurajez pe cei care se dau amicii mei virtuali, sa se alature acestei campanii de responsabilizare a populatiei, sa ajute sa revenim cat mai repede la normalitate, sa arate ca ne pasa si de restul”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.