Anunțul lui Dacian Cioloș: Certificatul verde, obligatoriu la locul de muncă?

Premierul desemnat de Klaus Iohannis, Dacian Cioloș, susține că o măsură eficientă în stoparea răspândirii C.ovi.d-1.9 ar putea fi impunerea certificatului verde la locul de muncă, dând exemplu alte țări din Uniunea Europeană.

Dacian Cioloș vorbește despre certificatul verde la locul de muncă
În timp ce caută susținere în Parlament pentru un Guvern USR, Dacian Cioloș a vorbit și despre măsurile ce s-ar putea impune pentru încetinirea ritmului de transmitere a viru.su.lui SA.RS-C.oV-2 în România.

Premierul desemnat a afirmat că partidul său ar susține o măsură aplicată cu succes în alte state membre ale Uniunii Europene încă din vară: certificatul verde la locul de muncă.

„Susţinem o măsură care a fost aplicată cu succes în multe state UE încă din vară şi vedem rezultatele. Chiar dacă gradul de răspândire a vir.usu.lui e mare şi în alte state membre, numărul de mo.r.ţi e mult mai mic decât în România. Pare să fi fost o măsură care dă rezultate.

Certificatul verde înseamnă trei posibilităţi: va.cci.nare, să fii trecut prin bo.ală sau să fii te.stat. Vrem să aplicăm această măsură pentru acele categorii profesionale care intră în contact cu populaţia într-un fel sau altul. De aceea am propus această măsură şi pentru sectorul public şi pentru sectorul privat. E vorba aici de sănătatea oamenilor”, a spus Cioloș.

Președintele USR a subliniat și importanța accelerării ritmului de v.acci.nare în țară, adăugând că urmează să fie pregătite măsuri ce ar ușura accesul la tes.tare a oamenilor.

„E nevoie şi de o accelerare a ritmului de va.ccin.are, dar în acelaşi timp vom pregăti şi măsuri de acces la te.stare pentru persoanele care din diferite motive nu pot să se vacc.ine.ze şi pentru a avea acces la mai multe centre de testare, dar şi pentru ca testele să fie accesibile pentru cei care vor trebui să le folosească”, a mai precizat Cioloș.

„În situaţii excepţionale e nevoie şi de măsuri excepţionale”
Conștient că pachetul de măsuri din programul de guvernare al unui nou Guvern format doar din miniștri USR, Dacian Cioloș a explicat că „în situaţii excepţionale e nevoie şi de măsuri excepţionale” și că trebuie găsite soluții imediate pentru criza sanitară și cea energetică.

„Programul de guvernare pe care l-am propus poate să pară dur, dar e necesar pentru că în situaţii excepţionale e nevoie şi de măsuri excepţionale. Ne vom concentra pe priorităţile evidente.

Avem nevoie de soluţii şi de măsuri imediate pentru criza sanitară. Deja e prea târziu şi vedem că m.o.r zilnic oameni, m.o.r sute de oameni. Trebuie să ne pregătim şi pentru criza energetică ce poate să lovească puternic oamenii în această iarnă.

Avem obiectivul să lansăm PNRR atât pentru a avea acces la fonduri, cât şi pentru a pune în practică măsurile de reforme prevăzute acolo şi de care România are nevoie”, a mai precizat Dacian Cioloș.