Alocatii marite de la 1 martie! Vestea momentului pentru milioane de parinti si copii!

Veste bună pentru părinți și copii. Alocațiile ar putea să se mărească de la 1 martie, conform Legii 263/2010, care prevede indexarea anulă a Indicelui Social de Referință cu 100%.

Conform Legii 263/2010, care prevede indexarea anuală a Indicelui Social de Referiță cu 100% din rata inflației ca indicator, atunci se arată faptul că are loc mărirea anuală medie a prețurilor.

Dată fiind rata inflației din acest an, toate veniturile care depind de indicele de referință vor fi indexate cu 5,1%, așa că și alocațiile pentru creșterea copilului vor avea parte de această mărire.

De la 1 martie 2022 se pare că alocațiile de stat pentru copii de până la doi ani vor fi majorate cu valoarea de 5,1%.

„Valoarea indicatorului social de referinţă se actualizează, din oficiu, în fiecare an, la data de 1 martie, cu rata medie anuală a inflaţiei din anul precedent, indicator definitiv, comunicat de Institutul Naţional de Statistică. În situaţia în care rata medie anuală a inflaţiei are valoare negativă se păstrează ultima valoare a indicatorului social de referinţă”, se arată în Legea 225/2021, postată în Monitorul Oficial din 27 iulie 2021.

În acest moment, ISR valorează 500 de lei și se află la același nivel ca cel din 2008. Cu următoarea majorare care va avea loc, ISR va ajunge să aibă o valoare de 525,5 lei de la data de 1 martie 2022.

Se măresc și tichetele de masă
Tot din această primăvară, autoritățile anunță că va fi mărită și valoarea tichetelor de masă, astfel că un bon va ajunge să crească de la 20,09 lei la 20,17.

Pentru ca acest proiect să ajungă în Monitorul Oficial, el mai înainte trebuie pus în dezbatere și apropbat de către Ministerul Finanțelor Publice, dar și de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.