Sprijin din Japonia pentru Ucraina! Donație de peste 7.5 milioane de euro:

Armata rusă vrea să cucerească Kievul însă până acum militarii ucraineni s-au opus cu succes. Conducătorii Ucrainei cer ajutor de la liderii lumii în lupta cu Putin, prin vocile oamenilor importanți din țară. Chiar președintele Volodymyr Zelenski se află pe front, în capitala țării, luptând.

Japonia se implică în războiul cu Ucraina, prin intermediul miliardarului Hiroshi Mikitani, fondatorul și CEO-ul firmei Rakuten, cel mai mare retailer din Japonia de e-commerce. Mikitani este și acționar al clubului Vissel Kobe, pentru care evoluează Andres Iniesta și a fost cel cu care Gerard Pique a negociat contractul de sponsorizare a Barcelonei.

Averea japonezului este cotată la 5.3 miliarde de dolari, conform Forbes. Mikitani nu a rămas impasibil la situația din Ucraina și a anunțat o donație consistentă către ucraineni, prin intermediul unei scrisori transmise președintelui Zelenski.

Miliardarul donează un miliard de yeni japonezi Ucrainei, adică echivalentul a 7.6 milioane de euro, sumă importantă în contextul războiului.

„M-am consultat cu familia, iar noi, familia Mikitani, am decis să donăm un miliard de yeni către Ucraina. Atașez scrisoarea mea către președintele Zelenski. Inimile noastre sunt alături de voi”, a transmis Mikitani pe contul său de Twitter.

Scrisoarea lui Mikitani către președintele Ucrainei
„Dragă domnule Președinte,

Sunt profund întristat de veștile atacului militar împotriva Ucrainei. Gândurile mele sunt cu voi și cu oamenii din Ucraina. Îmi amintesc vare lui 2019 ca și când ar fi ieri, când am vizitat Kiev și te-am întâlnit. Am fost cu adevărat fascinat de frumusețea orașului, dar și de cunoștințele tale profunde în tehnoligia digitală.

Cred că faptul că o Ucraina plină de pace și democratică este călcată în picioare de o forță nejustificată este o provocare la adresa democrației.

Când am văzut rezistența voastră curajoasă împotriva atacului neprovocat asupra poporului ucrainean, m-am gândit la ce aș putea face pentru Ucraina în Japonia și am decis să donez un miliard de yeni japonezi (8.7 milioane de dolari) către guvernul Ucrainei, pentru ca activitățile umanitare să ajute oamenii din Ucraina care sunt victimele vio.lenței.

Sper sincer că Rusia și Ucraina pot rezolva această problemă într-un mod pașnic și că ucrainenii își pot recăpăta pacea cât mai curând. Voi continua să sprijin Ucraina și cetățenii săi.

Sunt alături de Ucraina.

Al tău sincer, Hiroshi Mikitani”, se arată în scrisoarea trimisă președintelui Ucrainei.