Ce s-a observat in imaginile transmise din buncarul in care sta Volodimir Zelenski

Președintele Zelenski a acordat un interviu din buncărul de unde coordonează operațiunile de apărare în fața invaziei rusești un interviu corespondentului CNN, Matthew Chance.

Așa se face că au apărut primele imagini din buncărul în care se adăpostește liderul de la Kremlin. Iar din imagini se poate observa că din buncărul lui Zelenski nu lipsesc sacii de nisip, dar nici steagul Ucrainei, simbol al poporului său, pe care încearcă să-l scape de invazia rusească.

Ce s-a observat în imaginile transmise din buncărul în care stă Volodimir Zelenski
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, marți, în cadrul interviului pentru CNN, că Rusia trebuie să oprească bombar.darea orașelor din Ucraina înainte de a putea începe discuții semnificative despre un armistițiu.

În contextul în care prima rundă de negocieri ruso-ucrainene, desfășurată luni, nu a dus la progrese concrete, Zelenski a purtat următorul dialog cu Matthew Chance.

Matthew Chance: „V-ați trimis delegația să se întâlnească cu rușii pentru discuții. A ieșit ceva concret din asta? Există speranțe, în timp ce lumea urmărește eforturile diplomatice?”

Volodimir Zelenski: „Ei au decis să înceapă să vorbească despre această situația și eu am cerut, în primul rând, ca toată lumea să se oprească. ‘Nu mai luptați, întoarceți-vă până în punctul de unde a început (invazia) acum cinci, șase zile în urmă. Cred că sunt lucruri pe care le puteți face și că acest moment foarte important. Dacă veți face asta și dacă partea (rusă) este pregătită, înseamnă că ei sunt pregătiți pentru pace’. Dacă nu sunt pregătiți, înseamnă că doar ne pierdem timpul.”

Matthew Chance: „Și credeți că vă pierdeți timpul sau că sunt gata?”

Volodimir Zelenski: „Vom vedea”.

Decizia de a-l ascunde pe Volodimir Zelenski într-un buncăr vine după ce Serghei Lavrov, ministrul de Externe rus, a declarat vineri, 25 februarie că obiectivul invaziei ruse în Ucraina este de a-i „elibera” pe ucraineni „de opresiune”. Acesta lăsând să se înţeleagă că Moscova intenţionează să răstoarne actuala putere ucraineană.

„Conform informațiilor noastre, eu sunt ținta nr. 1, inamicul m-a marcat ca țintă nr. 1 – familia mea ca țintă nr. 2.

Ei vor să distrugă Ucraina politic prin distrugerea șefului statului. Avem informații că grupurile de sabotaj inamice au intrat la Kiev”, a declarat Zelenski, în urmă cu câteva zile

„Eu mă aflu în cartierul guvernamental împreună cu alții”, a mai adăugat atunci liderul de la Kiev, potrivit CNN.

Zelenski a refuzat ofertele de a părăsi capitala ucraineană în contextul avansului forțelor ruse. Președintele ucrainean a mai solicitat președintelui american să dea un mesaj „puternic și util” despre invazia Rusiei în Ucraina, cu ocazia discursului despre starea Uniunii pe care Joe Biden îl va susține marți (miercuri dimineață, după fusul orar al României).

„Este foarte grav… nu sunt într-un film”, a spus Zelenski, un fost actor de comedie, în discuția cu Matthew Chance.

„Nu sunt un simbol. Ucraina estre un simbol. Ucraina este inima Europei, iar acum cred că Europa vede că Ucraina este ceva special pentru această lume. De aceea, lumea nu poate pierde acest lucru special”, a comentat el.
CNN a anunțat că va difuza interviul integral cu Volodimir Zelenski în cursul serii de marți.