Regina Elisabeta a II-a a parasit Palatul Buckingham pentru totdeauna. Cine va fi Regina Marii Britanii

Regina Elisabeta a II-a s-a hotarat sa paraseasca Palatul Buckingham si sa se mute la Castelul Windsor. Acesta din urma va deveni principala ei rezidenta.

Regina Marii Britanii, in varsta de 95 de ani nu se va mai intoarce niciodata sa locuiasca in Palatul Buckingham.

Monarhul a decis sa ”lucreze de acasa” si va primi oficialii si demnitarii la casa din Berkshire.

Potrivit informatiilor, programul de vizite al Reginei se va reduce, dupa ce aceasta a anuntat ca se simte fragila, glumind in timpul unui angajament recent: ”asa cum puteti vedea, nu pot sa ma misc”.

Regina a petrecut multa parte din carantina la Windsor, alaturi de printul Philip, pana la moartea acestuia, in luna aprilie a anului trecut.

Acum doua saptamani, Regina a facut covid si a fost nevoita sa-si anuleze cateva angajamente regale.

Camilla va fi Regina Marii Britanii. Anuntul a fost facut de Regina Elisabeta a II-a
Regina Elisabeta a II-a a spus ca este „dorinta ei sincera” ca ducesa de Cornwall, Camilla, sa aiba acest titlu.

Pana acum, existau speculatii ca sotia printului Charles va fi numita „Printesa consoarta”, dar in mesajul Reginei Elisabeta a II-a cu ocazia Jubileului de Platina se spune ca, „atunci cand va veni acel moment”, Camilla trebuie sa devina „regina consoarta”.

Mesajul reginei, transmis cu ocazia aniversarii urcarii sale pe tron, in 1952, transeaza astfel direct problema nerezolvata a viitorului titlu al ducesei de Cornwall.

Titlul de „regina consoarta” se refera la sotia unui rege aflat pe tron, astfel ca ducesa de Cornwall va avea titulatura de „Regina Camilla”, atunci cand Charles va deveni rege.

Un purtator de cuvant al Clarence House a declarat ca Printul de Wales si Ducesa de Cornwall au fost „emotionati si onorati” de cuvintele reginei.

Camilla si Charles sunt casatoriti din 2005, iar ducesa este cea de-a doua sotie a printului de Wales, dupa printesa Diana, de care a divortat in 1996 si care a murit intr-un accident de masina un an mai tarziu, in 1997.

Camilla, in varsta de 74 de ani, s-a implicat din ce in ce mai mult in ultimul timp in activitati publice si de caritate, iar sprijinul personal al reginei vine dupa un alt gest semnificativ facut de Elisabeta a II-a de Anul Nou, cand a anuntat ca ducesa de Cornwall devine membra a Ordinului Jartierei – cel mai inalt ordin cavaleresc.

Regina Elisabeta a II-a este primul monarh din istoria Marii Britanii care ajunge la Jubileul de Platina, adica la 70 de ani de domnie. Regina a declarat ca urcarea ei pe tron este o zi pe care chiar si dupa 70 de ani si-o aminteste la fel de bine, marcand atat moartea tatalui sau, regele George al VI-lea, cat si inceputul domniei sale.