N-o să-ți vină să crezi ce a decis șeful NATO, Jens Stoltenberg, să facă pentru Zelenski

​Luptele continuă miercuri, 15 iunie, în Ucraina. Trupele Moscovei continuă asaltul asupra oraşului Severodonețk.

Armata rusă le-a dat ultimatum soldaților ucraineni, care rezistă în uzina chimică din Severodonețk.
Rusia le-a cerut să nu se mai opună și să depună armele până miercuri dimineață, la ora 8, ora României.
Mai mult, forțele ruse susțin că vor permite un coridor umanitar de 12 ore, pentru evacuarea civililor refugiați în uzină. Potrivit autorităților ucrainene, aproximativ 560 de oameni se ascund în subteranele fabricii.

„Este vital să rezistăm în Donbas, pentru că rezultatul va determina cursul răz.boiului”, a spus președintele Zelenski în mesajul său din cursul nopții.

Primarul Apostolove, Andrii Osa, a declarat că în atacul rusesc asupra regiunii Dnipropetrovsk au mu.rit 4 persoane, iar un bărbat a fost rănit. Bărbatul rănit a fost spitalizat, potrivit Kyiv Independent. Orașul Apostolove a fost bom.bardat marți seara, 14 iunie, rușii lansând mai multe rachete.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, susține că țările occidentale ar trebui să trimită mai multe arme grele Kievului, pentru a-l ajuta să lupte împotriva armatei ruse care avansează în estul Ucrainei, conform AFP.

“Da, Ucraina ar trebui să aibă mai multe arme grele”, a declarat Jens Stoltenberg în cursul unei conferințe de presă la Haga după întâlnirea cu liderii a șapte țări europene membre ale Organizației Tratatului Atlanticului la Nord, în ajunul unui summit important.

NATO a început să-şi “ intensifice ” livrările de arme către Kiev, a adăugat el, subliniind că ucrainenii sunt “ absolut dependenţi de aceste livrări pentru a face faţă agresiunii brutale a Rusiei”.

Zelenski: „Este vital să rezistăm în Donbas”
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut, marți seară, ucrainenilor să „ reziste ” în Donbas, regiunea din estul Ucrainei considerată de el „ vitală ” și de care va depinde viitorul războiului dus de Moscova contra Kievului, conform AFP, citată de News.ro.

„Este vital să rămânem în Donbas!”, a declarat Zelenski în alocuţiunea sa zilnică, difuzată pe Telegram, „apărarea regiunii este esențială pentru a da un indiciu despre cel care va domina în săptămânile următoare”.

Rusia discută împărțirea Ucrainei în districte
O schemă pentru împărțirea administrativ-teritorială a Ucrainei în cazul ocupării acesteia de către trupele ruse a fost prezentată la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg, informează publicația Nexta.