Orașul din România care riscă un seism de 9 grade pe Richter. Este situat pe o placă tectonică și nu se află în Vrancea…

Orașul din România unde s-ar putea produce un seism de 9 grade pe scara Richter. Nu se află în Vrancea și este traversat de o falie tectonică.

În România, județul Vrancea este cunoscut drept cea mai seismică zonă din țară. Aici, aproape zilnic se produce câte un cutremur, iar locuitorii pare că s-au obișnuit deja cu această situație. Drept urmare, mulți s-ar aștepta ca tot aici să izbucnească un seism major, însă, lucrurile stau diferit.

A doua zonă seismică majoră din Româniai. Este traversată de o falie tectonică și riscă un seism de 9 grade

După Vrancea, mai există o a doua regiune din România cunoscută de către experți a doua zonă seismică majoră din țară. Este traversată de o falie tectonică periculoasă, din cauza căreia există riscul producerii unei mișcări telurice foarte mare, de 9 grade pe scara Richter.

”Falia tectonică care face posibile cutremure de gradul 9 la Câmpulung. Vă amintiți că aveam stație seismică la demisolul liceului Dinicu Golescu? Desenată cu verde, vertical, în zona mediană a desenului, marchează locul de subducție a două plăci tectonice, în zona Matrițe.

Unitatea Teritorială de Referință – UTR13 extras din Planul de Urbanism General – PUG Câmpulung, în vigoare din 2003. Specialiștii din domeniul construcțiilor țin totdeauna seama de normativele și reglementările tehnice… de ce administrația nu le postează pe pagina publică a instituției?”, potrivit arhitectului Anca Mihaela Coșa, care a scris acestea într-o postare pe facebook, potrivit revistaagressive.ro