Părintele Argatu: Semnele care arată că ai ceva vrăjit pe tine

-Părinte, am primit cadou o bluză, și chiar dacă nu m-am îmbrăcat cu ea, văd că îmi merge foarte rău. Ce să fac?

–O îngropi în pământ, apoi zici: Doamne, tot ce a menit acela – zici numele – când mi-a dăruit bluza, pe pustiu să se ducă, și la mine să nu se mai întoarcă. Iar vrăjile legate, Doamne, dezleagă-le și întru nimic să se prefacă. Zici de 3 ori, ții post negru vinerea, până la ora 24, faci 40 mătănii și rugăciuni o oră (Acatistul Mântuitorului).

Vei vedea că acela care și-a dăruit bluza se neliniștește și vine și-ți cere socoteală, pentru ce nu ai îmbrăcat-o și und este. El face aceasta deoarece diavolii se întorc la el și îl chinuiesc. Totdeauna se întorc la cel care i-a trimis, scrie ortodoxia.rol.ro.

-Părinte, este adevărat că se fac vrăji cu legături de la cel trecut în neființă?

-Da, când aveți un om trecut în neființă, în familie, păziți-l pe cel trecut în neființă, nu dați voie nimănui să ia legătura de la cel trecut în neființă, flori sau țărână de la mormânt. Toate acestea folosesc la vrăjitorii.

Să vă mai spun ceva despre vrăjitori și draci în general. Nu vă spun despre ei ca să vă sperii dar vă spun ca să știți. Spun unii despre preoți că bagă frica în oameni, spunând că există draci. Dar nu e adevărat, așa cum există Dumnezeu, există și scaraoschi. Dumnezeu este adevărul și viața, iar vrăjmașul vine să strice rânduiala.

Nu suportă adevărul, îi place întunericul și mocirla. Pe diavol îl recunoști după relele pe care le face, de fapt și dumneavoastră știți că circulă o vorbă: când dă omul de necaz și nu mai scapă, se spune că și-a băgat dracul coada.

Vrăjitorii sunt oameni cu tupeu, se apropie de tine prietenește dar te lucrează în ascuns. Vrăjitorii intră și în biserică, iau agheasma și anafora, stau la rugăciuni. Dar dacă te rogi lui Dumnezeu, îți descoperă adevărul despre ei.

Eu îi cunosc pe mulți dintre ei, pentru că așa mi-a descoperit mie Dumnezeu, dar nu pot să spun nimănui nimic pentru că nimeni nu mă crede, eu nu sunt pe placul mai marilor mei și de aceea trebuie să tac. Că tot nu rezolv nimic.

Vă spun dumneavoastră ca să știți pentru că ei mișună pe aici. Unii chiar vin la mine, la rugăciunile mele, ca să-mi tulbure bolnavii. Este o persoană tânără, cam de 40-45 de ani, care vine și stă printre dumneavoastră, dă pomelnice. Nu e prost îmbrăcat pentru că scoate bani pe vrăjile ei. (Cine a mai fost pe la mine, m-a văzut odată cum am scos-o afară din casă cu forța, una Paraschiva și una Ilaria). Aici în mănăstire sunt 5 vrăjitori.

Este unul Casian, călugăr care se folosește de florile din biserică. Le ia din biserică și le duce acasă, le moșmondește cu dracii lui și apoi le dă la oameni. La fel face și cu busuiocul din biserică. Cine vede un călugăr nu se teme pentru că se spune că ei ar fi oameni curați, dar mai sunt și excepții.

Altul este Nicolae (călugăr), nu mai este în mănăstire. Ia pomelnice de la oameni și le citește el. El este simplu călugăr, dar ca să-i facă pe oameni să creadă în el, are casă și veșmânt preoțesc. Așteaptă omul să scape de necazuri și mai rău îi este, dace el în așa fel ca să vină omul din nou la el.

Pimen, acest călugăr a fost preot cândva și l-au caterisit. Acum, nu știu cum, dar iar e preot. Din câte știu eu, el se ocupă cu vrăjile. Merg femeile la el pentru că-l văd îmbrăcat preot, să le facă rugăciuni pentru sănătate. El le unge cu mir, pe unde nu ar trebui, ca să se facă sănătoase. Toate aceste amănunte le cunosc chiar de la cele care au fost la el, s-au speriat și au venit să-mi spună.

Cornel vrăjitorul (a fost dat afară când s-a schimbat starețul din vremea aceea, cred că sunt vreo 10 ani sau chiar mai mulți), este bucătar la trapeză. El este tartorul, are metoda lui, spune că poate să scoată dracii din oameni, citește moliftele Sfântului Vasile și îi bate pe oameni cu crucea în cap. Cred că a spus și de unul Antonie, că printre cei care erau atunci i s-au făcut vrăji să se ducă în lac.