Un student din Cluj a trăit șocul vieții când proprietara casei unde stătea a vrut să i-o doneze, vezi cum a fost posibil

O bătrână de 87 de ani din Cluj, proprietara unei case și a unui apartament, l-a surprins pe tânărul care îi închiria imobilul prin decizia de a-i lăsa toată averea, întrucât nu avea urmași.

Tânărul student în anul terminal s-a confruntat cu o situație cu totul neașteptată. În ultimii doi ani, el, împreună cu prietena sa și alți doi colegi, au locuit într-o casă modestă cu trei camere, situată în cartierul Grigorescu.

În momentul în care au găsit locuința, aceasta era afectată de mucegai și igrasie, astfel că au trebuit să o renoveze. Proprietara casei, o femeie de 87 de ani, a reușit să le câștige inimile, fapt ce a devenit evident cu timpul.

Pe parcursul iernii, bătrâna a necesitat îngrijire spitalicească, suferind de diverse afecțiuni pe care nu le-a detaliat, ci a menționat doar că avea dureri la picioare.

În această perioadă, tânărul a făcut un efort să o viziteze lunar pentru a-i aduce chiria, precum și diverse alimente și alte produse de care avea nevoie. În urmă cu o săptămână, el a fost sunat de proprietară și a fost invitat la apartamentul ei pentru a discuta ceva important.

Inițial, studentul a presupus că proprietara intenționează să crească chirie sau să nu mai poată continua închirierea.

Însă a fost surprins când aceasta i-a mărturisit că nu are urmași și că nu dorește ca proprietățile sale să devină proprietate a Primăriei. Ea i-a propus tânărului să o însoțească la notar pentru a-i transmite lui și prietenei sale toate proprietățile ei.

Cuprins de surprindere, tânărul a mers cu femeia la notar, dar acolo a întâmpinat rezervele notăriței, care, auzind despre contractul de donație, a solicitat un document medical care să ateste că bătrâna are discernământ și nu suferă de probleme psihice.

Studentul așteaptă acum să primească următoarele indicații, nelămurit cu privire la ce ar trebui să facă în continuare în această situație atipică. El ar accepta cu plăcere casa, dar este incert cu privire la pașii care ar trebui urmați în această direcție.