5 greșeli în materie de machiaj care te fac să arăți mai în vârstă

Machiajul ne poate da multă încredere în noi înșine prin evidențierea celor mai bune trăsături faciale și făcând pielea să arate mai bine și mai hidratată. Totuși, ai observat vreodată că machiajul te face să pari mai matură și mai în vârstă? Cu siguranță, nici o femeie nu își dorește acest lucru, însă se poate întâmpla. Iată 5 dintre cele mai frecvente greșeli pe care le poți face în materie de makeup și care te fac să arăți mai în vârstă decât ești cu adevărat:

1. Aplicarea multor straturi de fond de ten: Din dorința de a avea un ten perfect, multe femei fac greșeala de a aplica prea mult fond de ten. Dacă alegeți culoarea greșită și puneți un strat prea gros, veți sfârși prin a vă evidenția ridurilor și fața voastră va părea mai bătrână. Pentru a evita acest lucru, specialiștii recomandă să eviți acest lucru. În schimb, alegeți fondurile de ten lichide care conțin particule luminoase – ele vă vor face pielea să arate sănătoasă și naturală fără a o supraîncărca.

2. Aplicarea rimelului pe genele de jos: Este indicat să folosești rimel pentru a-ți accentua ochii, însă doar pe genele de sus. Pe de altă parte, evită să folosești prea mult rimel și nu-ți încărca genele pentru că nu vei arăta deloc bine. Indiferent cât de mici sunt ridurile pe care le ai, un strat de rimel le va accentua și mai mult.

3. Alegerea unui ruj cu o nuanță greșită: Nu este nici o îndoială că rujul poate face minuni pentru imaginea ta! În acest sezon, nu vă fie teamă să experimentați culori excentrice și nebunatice. Dar, să nu uitați – dacă buzele voastre sunt în mod natural înguste, ar trebui să evitați utilizarea rujurilor întunecate. Culorile întunecate ar putea face buzele tale chiar mai subțiri. Dacă doriți ca buzele să pară mai pline, rujul poate fi de ajutor și tot ce trebuie să faceți este să vă depășiți linia naturală a buzelor, dar într-un mod în care să pară natural!

4. Aplicarea umbrelor într-un mod greșit: Aveți grijă să nu aplicați umbre pe întreaga zonă a ochiului – acest lucru vă va face să arătați vizibil mai în vârstă! Ceea ce trebuie să faci este să te dai doar în colțurile exterioare ale ochilor.

5. Conturul buzelor: Utilizarea creionului de buze este esențială pentru un machiaj reușit. Vă permite să faceți conturul gurii mai definit și mai atrăgător. Cu toate acestea, ar trebui să fiți foarte atentă în încercarea de a vă face buzele să arate mai mari prin exagerarea limitelor naturale ale buzelor.