Ce restrictii impune Romania Rusiei. Anuntul facut in urma cu putin timp de Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a anunțat noi măsuri restrictive impuse de Consiliul European împotriva Rusiei. România și celelalte state membre UE au agreat un pachet de măsuri suplimentare menite să impună costuri masive și severe Rusiei, pentru decizia ei de ataca Ucraina.

Consiliul European a luat decizia de impune un pachet de restricții împotriva Rusiei. Klaus Iohannis a anunțat decizia la care a agreat și România în cadrul reuniunii extrordinare a C.E., cu mențiunea că țara noastră susține și pregătirea unor sancțiuni pentru Belarus.

”La reuniunea extraordinară a Consiliului European de aseară, am agreat un pachet de măsuri restrictive suplimentare, care va impune costuri masive și severe Rusiei pentru acțiunile sale împotriva Ucrainei.

Susțin, totodată, pregătirea, în continuare, a unor sancțiuni individuale și economice suplimentare, care să vizeze și Belarus”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

Totodată, liderul României a pus accentul pe importanța colaborării strânse cu aliații euroatlantici și ajutorul de care au nevoie Republica Moldova și Georgia pentru atenuarea impactului negativ al acțiunilor Rusiei.

„Am pledat, la Bruxelles, pentru atenuarea impactului negativ al acțiunilor Rusiei asupra Republicii Moldova și Georgiei, state partenere care resimt deja presiunea din partea Moscovei, accentuând importanța oferirii sprijinului financiar necesar pentru consolidarea rezilienței partenerilor.

Ne confruntăm cu cea mai mare provocare din istoria recentă a Europei și este absolut necesară și pe mai departe coordonarea strânsă a reacțiilor și a abordărilor cu aliații euroatlantici, în special SUA și NATO”, a încheiat Klaus Iohannis în anunțul de pe Facebook.