Alexandru Cumpănașu a făcut anunțul chiar acum:

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, una din victimele lui Gheorghe Dincă, a vorbit despre dorul de nepoata sa și despre speranța ca aceasta să mai fie încă în viață.

Acesta a vorbit, de asemenea, despre hotărârea judecătorească.

„O hotărâre judecătorească o iei ca atare și încerci să o respecți.

Nu există loc de interpretări! Iar eu nu sunt în postura de a spune dacă s-a făcut sau nu dreptate! Judecătorii au spus deja ce au avut de spus și vor mai spune fiindcă suntem încă în faza apelului”, a declarat acesta pentru Impact.ro.

Alexandru Cumpănașu nu îl iartă pe Gheorghe Dincă
Alexandru Cumpănașu îl consideră pe Gheorghe Dincă (deja condamnat la ani grei de închisoare) principalul vinovat în cazul dispariției nepoatei sale.

„Întotdeauna am fost convins că Gheorghe Dincă este vinovat pentru cele întâmplate.

Aici nu am avut dubii! El mi-a răpit nepoata și tot el a și violat-o! Nu știu sigur dacă a ucis-o! După mine, Gheorghe Dincă a avut suficient timp la dispoziție să spună adevărul. Nu știu dacă a făcut-o!

Poate că a preferat să aștepte și să nu-l spună pe tot, crezând că astfel poate va avea ceva de câștigat. Sau poate că, cine știe, a crezut chiar că va scăpa! N-a fost să fie!”, a spus acesta.

Bătălia dintre speranță și rațiune
Fostul politician a spus și că este prea târziu pentru Dincă să mai schimbe ceva. Totodată, a vorbit despre bătălia dintre rațiune speranța ca nepoata sa să fie încă în viață.

„Nu e ușor să trăiești cu dilema asta și să încerci să-ți răspunzi la întrebarea cea mai grea legată de Alexandra, dacă mai e sau nu în viață.

Una e rațiunea, logica clară care-ți spune un anume mesaj, alta e partea sentimentală din fiecare dintre noi. Sigur că inima, emoțional vorbind, încă mai speră ceva, nu știu să vă explic ce anume!”, a explicat el.

Acum șase luni, Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare în dosarul dispariției Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu.

De atunci, unchiul Alexandrei nu a mai ținut legătura cu familia ei, și a spus că viața merge mai departe.

„Nu mai țin legătura atât de strâns cu familia Alexandrei, după ce a fost dată prima pronunțare. Viața merge mai departe și fiecare am încercat să ne ținem de cursul ei, să vedem unde ne duce!”, a declarat Alexandru Cumpănașu.