Roșii cu hrean pentru iarnă – o bunătate care ne-a lăsat fără cuvinte!

Roșii cu hrean pentru iarnă – o bunătate care ne-a lăsat fără cuvinte! Reteta completa a unei bunătăți care nu trebuie să îți lipsească din cămară:
Cu asta îi dai gata pe toți:

Roșii cu hrean pentru iarnă – o gustare pentru amatorii de aperitive picante. Această gustare are o mulțime de denumiri o mulțime de rețete. Eu vă prezint rețeta proprie. În primul rând, gustarea roșii cu hrean este picantă, gustoasă, dar și sănătoasă, pentru că conține multe vitamine și microelemente. Este un remediu bun în cazul răcelilor și virozelor.

Ingrediente necesare

3 kg de roșii cărnoase;
200 grame rădăcină de hrean;
400 grame de ardei gras;
100 grame de usturoi;
2 linguri de sare gemă;
3 linguri de zahăr;
piper negru măcinat – după gust.

Cum se prepară?

Spălați roșiile și dați-le prin mașina de tocat carne. Turnați pasta de roșii într-o cratiță și puneți-o pe foc. Fierbeți pasta timp de 20 de minute, după ce ajunge la punctul de fierbere.

Tocați mărunt rădăcina de hrean, usturoiul și ardeiul, fără semințe. Folosiți mănuși de unică folosință atunci când tocați hreanul și usturoiul, fiți foarte atenți, pentru că hreanul are un miros înțepător.

Adăugați hreanul, usturoiul și ardeiul în pasta de roșii și fierbeți încă 10 minute. Nu uitați să condimentați cu sare, zahăr și piper.

Turnați pasta de roșii fierbinte în borcane sterilizate și închideți-le etanș.

Iarna, puteți adăuga roșiile cu hrean în ciorbe, sau serviți aperitivul cu cartofi sau carne.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!