5 trucuri ale unei soții inteligente de la care soțul nu va pleca niciodată:

Principalul lucru pe care FEMEIA trebuie să-l înțeleagă şi să-l accepte – este că bărbatul niciodată nu va fi deschis pentru a admira florile și păsările, nu se va bucura 24 de ore pe zi de confortul casei și discuțiile cu ea sau copiii. De aceea, nu trebuie să ceri imposibilul. De femeie depinde 90% cum se va dezvolta relația şi cum va fi atmosfera în familie.

1. Educarea sentimentelor

Manifestă tandrețe, chiar dacă soțul nu-ţi răspunde la fel – el oricum va observa atitudinea ta față de el. Foarte multe femei suferă de lipsa de atenție din partea soților şi atunci când apare un copil, se dedică complet lui. Nu comite această greșeală.

Da, bărbații sunt mai duri de la natură. Da, de cele mai multe ori nu știu cum sau se jenează să fie afectuoși. Chiar dacă soțul este neatent în sentimentele sale, nu ar trebui să transferi demonstrativ afecțiunea pe copil. În acest caz îi va apărea sentimentul de gelozie, răutate, cruzime. Și el va merge la alta după afecțiune, pentru că are nevoie şi de asta în viață. Fii tu blândă, afectuoasă, atentă și adu-l treptat la manifestarea reciprocă a sentimentelor.

2. Spune “NU” negativismului

Ai grijă de aspectul exterior, dar în primul rând de sănătatea fizică şi emoţională. Dacă eşti mereu epuizată, agitată, atunci îţi sunt asigurate culoarea rea a tenului, părul bolnav şi mersul lipsit de feminitate. Dacă te “descarci” în certurile de familie, stomacul şi inima vor avea de suferit. De aceea, ai grijă de tine, eliberează emoțiile negative. Şi găsește timp şi bani pentru a-ţi menține forțele vitale.

Niciodată nu căra greutăți, pentru a nu-ţi deforma postura cu umeri coborâți sau înclinați. Pentru asta întotdeauna poţi să-i ceri blând: “Dragă, știu unde se poate cumpăra, dar fără tine nu mă descurc. Observați? Nu utiliza “tu trebuie”, “tu eşti obligat”, ci eu fără tine nu mă descurc. Trebuie ca tot ce îl rogi să realizeze cu mândrie, cu voință. Tot ce se face fără voință, niciodată nu va aduce un rezultat emoţional bun, nici soțului, nici ţie.

3. Evită crizele de isterie

“Dragă, te-am așteptat atât de mult, pentru că singură nu mă descurc.” Desigur, el îşi va cere iertare şi îți va îndeplini cererea, în ciuda oboselii. Dar dacă de la prag faci o criză de isterie: “Veșnic vii târziu, eu trebuie să fac totul” – asta provoacă iritare, dezgust, furie. El ori îţi răspunde urât, ori se întoarce și pleacă. Tu crezi că e un egoist indiferent. Nimic de genul ăsta. El s-a simțit ofensat de modul în care l-ai întâlnit.

În astfel de situații, e mai bine să abţii și cel puțin, să-i oferi mâncare, să-l lași puțin să se odihnească, iar apoi să discutați despre lucrurile care te preocupă. Nu cu supărări și furie, ci discutând: “cum crezi, cum consideri?”

4. Sunt responsabilă pentru tot

Niciodată nu te pune în poziţia de femeie puternică – responsabilă pentru tot – asta este moarte pentru familie şi pentru tine. La început el se va împotrivi, apoi va accepta, iar apoi nu vei mai fi pentru el femeie. Femeia este atractivă pentru bărbat ca partener de viaţă, pentru care el este responsabil. Nu-i fura rolul masculin. Şi apoi, toate disputele pot fi cumva rezolvate, vă puteţi pune de acord, în special dacă încerci și arăți sensibilitate, tact.

5. Cine poate fi încăpățânat

Încăpățânarea este capabilă să distrugă multe lucruri în relaţie. Bărbatul impulsiv şi încăpățânat – este o opțiune foarte comună și foarte dificilă. În situațiile dificile e necesar să folosești astfel de afirmați: “Ai dreptate, dar poate acționăm un pic diferit.”, “Ţin minte că ai spus asta şi eu cred la fel.” Când gândești în unison cu bărbatul, acest lucru îl îmblânzește. Când îi spui: nu, eu voi face în alt mod” – asta îl face dur.

Cu cât mai des apar situații în care tu insiști pe poziţia ta, cu atât mai rău e pentru relaţie. Lasă bărbatul să fie întotdeauna capul familiei. Din păcate, astăzi este foarte ușor să distrugi această preponderenţă – viață este dificilă și imprevizibilă. Prin urmare, dacă, de exemplu, câștigi mai mult, nu-ți pune asta ca merit. Nu-ţi chinui şi răni soțul. Încearcă să aplanezi situația cu tact: “Scumpule, nu eşti vinovat, este doar un zigzag al sorții. Tu eşti cel mai inteligent, cel mai bine informat, cel mai experimentat. Eu doar am avut noroc.” Femeia este ca un barometru de înaltă sensibilitate, față de tot ceea ce se întâmplă în familie. Şi politica în casă trebuie s-o construiești coordonând-o cu felul în care soțul tău este mulțumit de sine și de tine, scrie relatii.net.